Tausta

Olen espoolainen vapaa toimittaja. Kirjoitan useisiin lehtiin muun muassa matkailuun liittyvistä aiheista. Sydäntäni lähellä ovat myös ympäristö, yrittäjyys ja pienten ihmisten suuret tarinat ja aikaansaannokset. Hyvinvointi- ja vaellusaiheet saavat myös näppiksen tärisemään helposti.

Jäsenyydet

Suomen Journalistiliitto/SFJ
Toimittajat ilman rajoja ry
Ympäristötoimittajat ry
Matkailutoimittajien Kilta
Kara-Kamerat ry

Työskentelystäni

Olen tehnyt pitkän uran kansainvälisissä yrityksissä työsuhteisena mutta siirtynyt yrittäjäksi vuonna 2002.  

Yritykseni Cosy Finlandin kautta pyöritän matkailun myös ohjelmapalvelua ja toimin kansainvälisten mediakanavien fikserinä Suomessa. Tuolloin kyseessä on suomalaisen elämäntavan esittely.

Kirjoitan juttuja sekä printtimediaan että verkkoon. Tämän teen suomen kielellä.

Ideoin suurimmaksi osaksi juttuni itse, mutta toki juttuja myös tilataan toimeksiantajan aiheesta ja näkökulmasta.  Koska monet jutuistani ovat syntyneet – ja yhä syntyvät – maailmalla, olen opetellut myös kuvaamaan. Aivan tyhjästä en kuvaamista ole joutunut kuitenkaan aloittamaan, sillä olen yksityiselämässäni ollut aina se, joka heiluu kameran kanssa.

Journalistinen urani alkoi niinkin kaukana kuin Iranissa. Olin niihin aikoihin vielä kuukausipalkalla sisäsiistissä työssä ja lomallani tein laajahkon kiertomatkan tuossa kiehtovassa maassa. Jotain juttukirjostani kertoo se, että myös Lohja on päässyt matkailujutun aiheeksi, samoin kuin Kouvola, Lahti ja moni muu suomalainen pikkukaupunki.

Siistien sisätöiden lisäksi minulla on kokemusta siivouksesta patologian laitoksella (siistiä sekin) Tukholmassa sekä italialaisen ravintolan keittiötöistä Lontoossa (lyhyt ura, yksi ilta). Saksalaisen kirjanpito-osaston apulaisajat vaatisivat jo oman tarinansa.

Harrastan pitkänmatkan löntystelyä, tanssia ja luovaa kirjoittamista, josta tulikin mieleeni, että olen suorittanut Jyväskylän avoimen yliopiston kirjoittajakoulutuksen perusopinnot ja useita Oriveden opiston kesäkursseja.

Toivon, että juttuluettelostani on hyötyä sinulle myös.

Terveisin Kirsti S

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s